3m Behoorbescherming

3M Gehoorbescherming : Hoe beschermt u uw gehoor?

Gehoorverlies kan een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van uw leven, vooral als het progressief is en de communicatie, sociale interacties en zelfs het persoonlijk genot begint te belemmeren. Of u nu in een lawaaiige omgeving werkt, regelmatig concerten of sportevenementen bezoekt of op het werk regelmatig wordt blootgesteld aan gevaarlijke geluidsniveaus, het is belangrijk om uw gehoor te beschermen

 

Wees u bewust van uw omgeving

Het is belangrijk dat u uw huidige omgeving kent. Als u in een lawaaierige omgeving bent, zoals een concert, sportevenement of werkomgeving, maak dan gebruik van oordopjes of een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking. Als u zich in een luide omgeving bevindt die u zelf in de hand hebt, bijvoorbeeld bij het luisteren naar luide muziek, is het goed om het volume lager te zetten.

 

Bescherm uw gehoor met gehoorbescherming

Er zijn drie hoofdtypen gehoorbeschermers: oordopjes en oorkappen.

Oordopjes – Oordopjes worden vaak gebruikt bij het zwemmen, slapen en om lawaai tegen te gaan; niet alle oordopjes zijn echter geschikt voor de beste gehoorbescherming. Er zijn verschillende soorten oordopjes op de markt, waaronder op maat gemaakte oordopjes, voorgevormde oordopjes en oordopjes voor eenmalig gebruik. Voorgevormde oordopjes en oordopjes voor eenmalig gebruik zijn meestal gemaakt van zacht schuim en gaan één keer mee. Op maat gemaakte oordopjes zijn gemaakt van een hard materiaal dat op uw oor wordt aangemeten. Ze zijn herbruikbaar, hebben een langere levensduur dan andere opties, en worden vaak aanbevolen voor gehoorbescherming.

Oorkappen – Oorkappen zijn verkrijgbaar in zowel passieve als actieve geluidsreductie (NRR) opties. Passieve oorkappen verminderen het geluid niet actief, maar vormen een barrière tussen het geluid en uw oren, waardoor geluiden met een lagere frequentie die gehoorverlies veroorzaken, worden weggefilterd. Actieve oorkappen (NRR) verminderen lawaai actief en worden vaak gebruikt in werkomgevingen met hoogfrequent machinegeluid. NRR-oorbeschermers verminderen lawaai met 12-15 dB en worden aanbevolen voor gehoorbescherming in omgevingen met veel lawaai.

Gehoorbescherming Bluetooth – Door hun ingebouwde ondersteuning voor zowel AM- als FM-radiosignalen, naast Bluetooth, staan ze boven aan onze lijst. Ze bevatten ook een veilige volumeregelaar die zichzelf aanpast aan veilige luistervolumes om uw gehoor te beschermen. Er zijn verschillende gehoorbeschermers met Bluetooth op de markt, doe wat onderzoek online voordat u er een koopt die bij u past.

Better Hearing Custom Earplugs – Deze gespecialiseerde oordopjes zijn beschikbaar voor professionals die nog steeds het grootste deel van hun omgeving willen horen en toch hun gehoor willen beschermen.

 

Koop een goed paar koptelefoons

Oortelefoons, vooral die met smartphones, kunnen u blootstellen aan gevaarlijk harde geluidsniveaus, waardoor gehoorverlies kan optreden. Beperk het gebruik van oortelefoons tot alleen wanneer dat nodig is en zorg ervoor dat u een paar oortelefoons gebruikt met een ruisonderdrukkende (NC) functie.

 

Blijf gezond

Ten slotte moet u zorgen voor een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Dit kan helpen om uw gehoor, evenals uw algehele gezondheid en welzijn, gedurende uw hele leven te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*