Wees uw eigen energieverbruiksmanager

Energiekosten zijn een van de grootste kostenposten voor huiseigenaren. Tussen verwarming, koeling, en algemeen onderhoud, kunt u honderden euro’s per maand uitgeven alleen maar om uw huis comfortabel te houden. Er zijn verschillende manieren waarop u deze kosten kunt verlagen. Het verminderen van uw energieverbruik bespaart u niet alleen geld op de maandelijkse rekeningen, maar helpt ook het milieu te beschermen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Gebruik natuurlijk licht wanneer dat van toepassing is Installeer energie-efficiënte ramen

De ramen in uw huis kunnen de grootste bron van energieverlies zijn. Ze laten natuurlijk licht binnen en bieden een uitzicht naar buiten, maar ze laten ook veel warmte door. U kunt dit tegengaan door nieuwe energie-efficiënte ramen te installeren. Ze zullen u geld besparen door uw totale energieverbruik te verminderen.

Zet de thermostaat lager

Als u uw thermostaat ook maar één graad lager zet, kunt u veel besparen. U kunt ook proberen een slimme thermostaat te gebruiken om uw energieverbruik verder te verminderen. Deze digitale thermostaten gebruiken sensoren om de temperatuurvoorkeuren en energieverbruikspatronen van uw huis te leren. Vervolgens gebruiken ze deze informatie om de temperatuur automatisch aan te passen en zo geld te besparen. Slimme thermostaten zijn uw energieverbruiksmanager van vandaag, het kan duur zijn up-front, maar ze kunnen u veel geld besparen op de lange termijn.

Stap over op LED lampen

Overschakelen op LED lampen zal uw energierekeningen verlagen. LED lampen gaan langer mee dan traditionele gloeilampen en verbruiken aanzienlijk minder energie. Eén enkele LED-lamp kan uw energieverbruik met wel 90% verminderen. U kunt ook LED armaturen en LED dimmers kopen. LED lampen zijn duurder dan traditionele gloeilampen, maar ze gaan aanzienlijk langer mee. Na verloop van tijd bespaart u geld op energie en vervangende lampen.

Zet ongebruikte apparaten en elektronica uit

U kunt uw energieverbruik verder verminderen door apparaten en elektronica uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Zet apparaten en elektronica uit wanneer u het huis verlaat en wanneer ze niet worden gebruikt.

Onderhoud uw verwarmings- en koelsystemen

Het toevoegen van isolatie aan uw verwarmings- en koelsystemen kan helpen uw energieverbruik te verminderen. Huur echter een professional in als u niet zeker weet hoe u dit moet doen.

Conclusie

Deze tips zullen u helpen uw energieverbruik thuis te verminderen en geld te besparen op uw energierekeningen. Wees uw eigen energieverbruiksmanager en verminder uw energieverbruik en bespaar geld op uw rekeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*