luchthaven veiligheid: Hoe blijf je veilig op je volgende vlucht?

De drukste luchthaven ter wereld is ook een van ’s werelds gevaarlijkste plekken om te zijn: in 2016 kwamen er 8.965 mensen om het leven. Natuurlijk zijn er genoeg andere plaatsen die net zo gevaarlijk zijn. Maar FCO is bijzonder vatbaar voor risicovolle activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld duizenden drones die overvliegen, en passagiers komen vaak binnen met onrealistische verwachtingen van de luchthaven. Na het bekijken van bijna honderd artikelen en boeken, hebben we een lijst samengesteld van de veiligste manieren om via luchthavens te reizen. Terwijl sommige voor de hand liggend zullen lijken, kunnen andere nieuw en verrassend zijn. Bekijk onze lijst om te zien hoe je jezelf veilig kunt houden tijdens je volgende vlucht.

Gebruik kaarten van de luchthaven

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen is gebruik maken van plattegronden van de luchthaven. Ze zijn gratis en beschikbaar online of in persoon op de luchthaven. Om dit gemakkelijker te maken, bieden veel luchthavens een “Journey Planner” waar u uw herkomst en bestemming invoert, en vervolgens kiest uit een aantal verschillende routes om er te komen. Zo krijgt u een plattegrond van al uw opties, alsook de wandeltijden en afstanden.

Vermijd het dragen van grote sommen geld

Veel luchthavens, vooral die in ontwikkelingslanden, hebben een onofficiële manier van zakendoen. In de aankomsthal van de luchthaven FCO in Rome bijvoorbeeld, vind je geldwisselaars en bedelaars die op zoek zijn naar aalmoezen. Als u een grote som geld bij u hebt als u door de luchthaven loopt, is het niet ongewoon dat iemand probeert u van uw last te verlossen. Het is niet nodig om grote sommen geld bij je te dragen als je op reis bent. Houd in plaats daarvan contant geld of creditcards bij de hand die voldoende zijn voor alle aankopen die u tijdens uw reis moet doen. Als een reiziger meer geld nodig heeft tijdens zijn reis, moet hij geld opnemen uit een geldautomaat in de buurt van de luchthaven of wat contant geld uit de geldautomaat van de luchtvaartmaatschappij halen voordat hij door de beveiliging gaat.

Blijf gehydrateerd

Als de lucht droger wordt en het zuurstofgehalte daalt, kan uw lichaam in de “vecht of vlucht”-modus gaan en adrenaline gaan produceren. Dit leidt dan weer tot een verhoogde hartslag en een hogere bloeddruk. Om deze “vecht of vlucht” reactie en de nadelige effecten ervan te voorkomen, drinkt u veel water voordat u op reis gaat. Draag ook tijdens uw reis altijd een fles water bij u.

Niet oververhitten

Als u op reis bent, is het belangrijk om koel te blijven. Luchthavens zijn vaak berucht om hun hitte, wat kan leiden tot uitdroging en hitte-uitputting. En zoals we allemaal weten, is uitdroging een van de belangrijkste oorzaken van gezondheidscrises. Het is dus van cruciaal belang dat u gehydrateerd blijft en niet oververhit raakt. Als u zich ziek voelt of oververhit bent, is er op elke luchthaven een medische dienst die u kan helpen. Vermijd ook cafeïne, dat leidt alleen maar tot meer uitdroging.

Wees op je hoede voor vreemden

Het klinkt als een no-brainer, maar het is ook de moeite waard om in deze lijst te vermelden. Het is altijd het beste om op je hoede te zijn voor vreemden die naar je toekomen en om hulp vragen. Zij kunnen snode bedoelingen hebben en het is dus beter om niet met hen in contact te treden. Als een vreemdeling toch contact maakt, houd dan afstand en wees beleefd; als de persoon blijft aandringen, bel dan de politie.

Controleer de veiligheidsstatus van de luchthaven

U moet de veiligheidsstatus van de luchthaven waar u vandaan vliegt controleren voordat u door de terminal gaat. Dit is vooral belangrijk als u een vreemd land bezoekt. U kunt de website van de TSA raadplegen of de MyTSA-app downloaden om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Laatste woorden: Blijf veilig op reis

Reizen door de luchthaven kan een zenuwslopende ervaring zijn, vooral als je het voor de eerste keer doet. Maar met deze tips kunt u uw reis zo veilig mogelijk maken. We hopen dat u genoten hebt van onze lijst en dat u in de toekomst met een gerust hart op reis kunt gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*