Tips voor handbescherming voor elke werknemer

De kosten van letsel op het werk zijn enorm. In de VS waren er in 2016 meer dan 2,7 miljoen verwondingen op de werkplek en meer dan 88.000 dodelijke verwondingen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid bedragen de gemiddelde kosten van een arbeidsongeval 173.000 dollar. Deze kosten hebben niet alleen betrekking op medische rekeningen, maar ook op verloren loon, beroepsrevalidatie en pijn en lijden. Met andere woorden, een letsel kan u veel meer kosten dan wat het zou kosten om het letsel helemaal te voorkomen.

De kosten van bedrijfsongevallen zijn niet alleen financieel. Werknemers die letsel oplopen, missen de kans om te leren, vaardigheden op te bouwen, bij te dragen aan een team, en een stem te hebben op de werkplek. Daarom is het belangrijk om te leren hoe u uzelf op het werk kunt beschermen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende tips voor handbescherming voor elke werknemer.

Blijf alert

Blijf alert als u aan het werk bent. Het kan gemakkelijk zijn om niet op uw hoede te zijn wanneer u zo geconcentreerd bent op een taak, maar het is belangrijk om u bewust te blijven van wat er om u heen gebeurt. Wanneer u met machines werkt, houd dan altijd één hand vrij en gebruik beide handen wanneer dat nodig is. Zo voorkom je dat je handen verstrikt raken in bewegende delen of vast komen te zitten als de machine wordt uitgezet.

Jurk voor het werk

Het eerste wat u kunt doen is u kleden naar uw werk. De manier waarop u zich kleedt, beïnvloedt hoe u zich voelt, en dat kan uw veiligheid beïnvloeden. Als de werkplek handschoenen vereist, zorg er dan voor dat u deze draagt. Zo niet, dan is een paar katoenen handschoenen of een multifunctioneel gereedschap zoals de Dremel® Versa Tip een goedkope en eenvoudige manier om uw handen te beschermen tegen kleine snijwonden en splinters. Over het algemeen is het het beste om kleding met lange mouwen te dragen en uit de buurt te blijven van stoffen die gemakkelijk kunnen scheuren. Het is ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de gevaren in verband met uw beroep en welke veiligheidsmaatregelen u moet nemen.

Zorg ervoor dat je gereedschap veilig is

Gereedschap is een belangrijke oorzaak van letsel op de werkplek. Als u een gereedschap of machine met te veel kracht gebruikt, is de kans groot dat het uitglijdt of breekt en schade aan uw handen of vingers veroorzaakt. Om deze ongelukken te voorkomen, moet u altijd het juiste gereedschap voor de klus gebruiken. Gebruik altijd gereedschap dat geschikt is voor zowel de taak als uw vaardigheidsniveau. Als u bijvoorbeeld een zaag gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het blad scherp is en goed is uitgelijnd voordat u het gebruikt. Breng uw supervisor op de hoogte van eventuele veiligheidsproblemen met gereedschap en apparatuur voordat u ze gebruikt.

Hou een goede administratie bij

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen is een goede administratie bijhouden. Dit houdt in dat u een logboek bijhoudt van wat er op het werk is gebeurd en hoe u zich daarbij voelde. Wanneer u een schadeclaim moet indienen, is het van groot belang dat u uw verwondingen nauwkeurig kunt aantonen – dus als u weet hoe u uw gevoelens en verwondingen op het werk correct kunt documenteren, kan dat later heel nuttig zijn.

 

niet eten, drinken of met blote handen aanraken

Als u met voedsel omgaat, mag u niet eten of drinken voordat u dat doet. Dit betekent dat u uw vingers niet mag aflikken als u de saus wilt proeven en uw vinger niet mag gebruiken om bloem af te meten. Als u dat wel doet, wordt het voedsel besmet met bacteriën uit uw mond, wat kan leiden tot voedselvergiftiging. Voedselvergiftiging kan zelfs een van de meest voorkomende oorzaken zijn van verwondingen op de werkplek.

Als u uw handen moet wassen voordat u aan een taak begint, gebruik dan water en zeep en schrob ten minste 20 seconden. Als u een verwonding op uw hand hebt, zorg er dan voor dat u niets anders aanraakt totdat u die wond hebt afgewassen. Ten slotte moet je handschoenen dragen als je iets aanraakt dat een veiligheidsrisico kan inhouden, zoals het snijden van groenten of vlees of als je in contact komt met lichaamsvloeistoffen zoals bloed of menselijk afval. Handschoenen zijn vooral belangrijk in restaurants en ziekenhuizen, waar het risico op infectie groter is omdat er ziekteverwekkers in menselijk afval zitten.

Wikkels voor vingers en polsen

Het beschermen van uw vingers en polsen is belangrijk om verwondingen door snijwonden, schaafwonden en brandwonden te voorkomen. Als u met kettingzagen of ander elektrisch gereedschap werkt, vergeet dan niet uw handen te beschermen met handschoenen die niet alleen de palm maar ook de rug van de hand bedekken. Als u met een slijpmachine werkt, gebruik dan handschoenen die uw handen en vingers bedekken vanaf de vingertoppen tot ten minste drie vierde van de hoogte van uw onderarm. Als u met scherpe voorwerpen werkt, zoals messen of beitels, gebrui k dan handschoenen die uw handen en vingers bedekken van onder de vingertoppen tot net boven de pols. Sommige werknemers hebben speciale snijhandschoenen nodig voor bescherming. De Occupational Safety & Health Administration (OSHA) heeft nieuwe richtlijnen voorgesteld voor werkgevers over hoe zij werknemers moeten beschermen die op de werkplek in contact kunnen komen met het ebolavirus.

Conclusie

De kosten van letsel op de werkplek zijn enorm. In de VS waren er in 2016 meer dan 2,7 miljoen arbeidsongevallen en meer dan 88.000 dodelijke verwondingen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid bedragen de gemiddelde kosten van een arbeidsongeval $173.000. Deze kosten omvatten niet alleen medische rekeningen, maar ook verloren loon, beroepsrevalidatie en pijn en lijden. Met andere woorden, een letsel kan u veel meer kosten dan wat het zou kosten om het letsel helemaal te voorkomen.

De kosten van arbeidsongevallen zijn niet alleen financieel. Werknemers die gewond raken, missen de kans om te leren, vaardigheden op te bouwen, bij te dragen aan een team en een stem te hebben op de werkplek. Daarom is het belangrijk om te leren hoe u zichzelf op het werk kunt beschermen – om maatregelen te nemen waarmee u letsel kunt voorkomen voordat het gebeurt en waarmee u de kosten kunt beperken als het toch gebeurt! De meest voorkomende tips voor handbescherming voor elke werknemer staan hieronder:

 

  1. Draag handschoenen met snijbestendige eigenschappen
  2. Houd uw vingers dicht bij elkaar als u voorwerpen vastpakt
  3. Vermijd indien mogelijk het gebruik van uw vingertoppen
  4. Draag blouses/overhemden die uw polsen bedekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*