Veiligheid in huis: tips om uw huis winterklaar te maken

Veiligheid in huis is belangrijk tijdens de wintermaanden. Voor sommigen brengt deze tijd van het jaar een verhoogd gevoel van angst met zich mee. De wereld buiten voelt kouder en onheilspellender aan, en dat gevoel lijkt door te sijpelen naar onze huizen. Het is gemakkelijk om afgestompt te raken van kamerplanten en te vergeten dat het ook levende wezens zijn. Maar voor iedereen is het seizoen van de kou een uitdagende tijd. Het is gemakkelijk om de kleine dingen te laten schieten, en dat is wanneer je kunt eindigen met grote problemen. Verwaarlozing van uw huis kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden en een laag moreel. Maar de winter is voor iedereen moeilijk, en met een beetje voorbereiding kunt u het uw gezin wat gemakkelijker maken.

Controleer je temperatuur en vochtigheid

Vochtigheid en temperatuur spelen een grote rol bij de veiligheid in huis. Het is belangrijk om de vochtigheidsgraad in uw huis in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat deze niet te hoog is. Een veilig bereik is tussen 35 en 50 procent, maar als het daarboven komt, kan het leiden tot schimmelgroei. Om de luchtvochtigheid in de gaten te houden, kunt u een hygrometer kopen bij uw plaatselijke bouwmarkt. U kunt dit ook aangrijpen om te investeren in een luchtbevochtiger als u in een droog klimaat woont zoals Denver of Salt Lake City. Wanneer u kiest waar u uw luchtbevochtiger wilt plaatsen, kies dan voor plaatsen met veel verkeer en de meeste blootstelling aan koude lucht en tocht.  Misschien wilt u deze winter ook de temperatuur van uw huis in de gaten houden. Als u de verwarming hoger zet en het voelt nog steeds frigide binnen, dan is de kans groot dat u problemen heeft met de luchtstroom of isolatie. Dit betekent dat het tijd is voor wat kleine veranderingen: -Isoleer tochtige plekken rond deuren, ramen, ventilatieopeningen en leidingen. -Installeer tochtstrips rond ramen -Vervang oude verwarmingssystemen door nieuwere modellen. -Controleer uw oven regelmatig.

Laat de verwarming niet aan

Al is het maar voor even, laat de verwarming uit als u niet thuis bent. Het klinkt contra-intuïtief, want u probeert uw huis op te warmen en tegelijkertijd geld te besparen. Maar als u de verwarming de hele dag aan laat, blijft de koude lucht buiten, waardoor de verwarming zijn werk niet goed kan doen. Dit kan leiden tot hogere elektriciteitsrekeningen en een oncomfortabele ruimte.

Trek de stekker uit voor de veiligheid

Winterongevallen en valpartijen komen vaak voor in woningen. U kunt uw huis voorbereiden om uw gezin deze winter veilig te houden door de stekker uit het stopcontact te halen van elektronica en apparaten die u niet gebruikt. De National Fire Protection Association meldt dat meer dan de helft van alle woningbranden ontstaat in de keuken en iets meer dan een derde in de woonkamer. Elektrische apparaten zoals magnetrons, ovens, stekkerdozen, tv’s, lampen en andere apparaten moeten worden losgekoppeld als ze niet worden gebruikt om mogelijke elektrische branden te voorkomen.

Verlicht je huis goed

Een van de grootste vijanden van uw huis is duisternis. De winter is een tijd van het jaar waarin de dagen korter en de nachten langer zijn – dat betekent minder licht in uw huis. Zorg voor veel heldere verlichting in huis, zodat het warm en gezellig aanvoelt.

Zorg voor ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk. Als u in een koud klimaat woont, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw ramen niet dichtvriezen. Zorg ervoor dat ze goed geïsoleerd zijn en dat u alle kieren rond de raamkozijnen hebt gedicht. Overweeg om een kachel te gebruiken in plaats van het hele huis te verwarmen, zodat de temperatuur gelijkmatiger blijft.

Gewikkeld in dekens

In deze tijd van het jaar wordt er vaak gesproken over de veiligheid in huis. De langere nachten en koudere temperaturen zorgen ervoor dat veel mensen zich ’s nachts zorgen maken over de veiligheid van hun huis. Een van de belangrijkste dingen die u deze winter voor uw gezin kunt doen, is ervoor zorgen dat uw huis veilig is. U wilt niet in een situatie terechtkomen waarin vriezend weer en stroomuitval tot een noodsituatie leiden. Eén manier om uw huis warmer te houden is door isolatie aan te brengen rond leidingen en ventilatieopeningen die zich dicht bij de buitenkant van uw huis bevinden. Zo voorkomt u dat de warmte via deze plekken ontsnapt en bespaart u op uw energierekening. Het is ook een goed idee om ramen af te dekken met stormramen of tochtstrips die stevig genoeg zijn om sneeuwstormen en stormen te weerstaan. Gebruik tijdschakelaars voor verlichting als er geen natuurlijk zonlicht is, vooral in ruimtes waar u het grootste deel van de dag bent, zoals keukens, woonkamers en badkamers. Overweeg om zware sloten op buitendeuren te installeren, zodat u ze stevig kunt afsluiten als de stroom uitvalt of als u weggaat tijdens een storm. Dit voorkomt dat dieven uw huis binnenkomen terwijl u weg bent. Zorg er ten slotte voor dat a lle kachels die u gebruikt, zijn goedgekeurd door een erkende elektricien, omdat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze niet correct worden gebruikt.

Samenvatting

Met de winter komt koud, besneeuwd weer en minder daglicht. Deze elementen beïnvloeden veiligheid woning op verschillende manieren en moeten in overweging worden genomen voordat het seizoen begint. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw huis winterklaar te maken.

Stofzuig tapijten en matten regelmatig. Stofzuigen is een van de eenvoudigste manieren om allergenen tijdens de wintermaanden op afstand te houden, omdat ze zich tijdens de koudere maanden gemakkelijker in tapijten en matten verzamelen. Dit helpt hun effect op mensen met allergieën of astma te beperken.

Ventilatieopeningen vrij en vrij van vuil houden. Als u geen centrale verwarming heeft, is dit vooral belangrijk omdat warme lucht niet vrij en adequaat kan circuleren als uw ventilatieopeningen worden geblokkeerd door stofhazen of andere deeltjes die zich tijdens de koudere maanden verzamelen. Ventilatie is essentieel om uw huis warm genoeg te houden zonder dat het te droog of te vochtig wordt!

Bedek matrassen met een hoeslaken om te voorkomen dat ze vocht absorberen van natte luiers of vuile kleren die een opeenhoping van bacteriën en ziektekiemen kunnen veroorzaken wanneer ze na verloop van tijd op een onbeschermde matras worden gelegd. Dit zal ensure kinderveiligheid in huis. U kunt ook katoenen kussenslopen gebruiken in plaats van kussens met hoesjes te bedekken, die vochtig kunnen worden door zweet of kwijl (wat beide potentiële bronnen van bacteriën zijn).

Verbind verschillende spijkers met elkaar met behulp van schroeven om een verankering te creëren voor zware voorwerpen zoals schilderijen, boekenplanken, televisies, enz. zodat deze voorwerpen geen gevaar lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*