Wat is PBM en waarom het belangrijk is voor chemische veiligheid

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zijn kledingstukken of kledingstukken die een werknemer kan dragen om het risico te verminderen dat hij in contact komt met chemicaliën, vloeistoffen, dampen, stof of andere potentiële gevaren op de werkplek. PBM’s zijn belangrijk voor de chemische veiligheid omdat ze, in combinatie met andere standaard industriële veiligheidspraktijken en standaard persoonlijke beschermingsmiddelen, werknemers kunnen helpen beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën en stoffen. Of je nu in een laboratorium werkt of op de fabrieksvloer, PBM’s zijn een belangrijk onderdeel van de chemische veiligheid. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn kledingstukken of apparaten die iemand beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën, vloeistoffen, gassen, dampen, dampen, enz. Het is noodzakelijk dat iedereen die met potentieel gevaarlijke chemicaliën werkt, toegang heeft tot dit soort uitrusting als onderdeel van hun standaard persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat zijn PBM’s?

PBM’s staan voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze term wordt gebruikt om kleding en materialen aan te duiden die werknemers beschermen tegen gezondheids- en veiligheidsrisico’s op een werkterrein. PBM’s omvatten zaken als laboratoriumjassen, pakken voor het hele lichaam, veiligheidsbrillen, ademhalingsapparatuur, rubberen handschoenen, helmen, laarzen met stalen neuzen en speciale (chemisch bestendige) handschoenen. PBM helpen werknemers te beschermen tegen verwondingen door vallen, snijwonden, brandwonden, elektrische schokken en andere gevaren. Er zijn verschillende soorten PBM’s ontworpen voor verschillende soorten gevaren. Veiligheidshandschoenen zijn bijvoorbeeld ontworpen om snijwonden, schaafwonden en andere handverwondingen te voorkomen. Veiligheidsbrillen beschermen de ogen tegen rondvliegende voorwerpen en chemicaliën. Ademhalingsmaskers worden gedragen wanneer het risico bestaat van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, dampen of gassen.

Waarom zijn PBM’s belangrijk voor chemische veiligheid?

Werken met potentieel gevaarlijke chemicaliën vereist speciale aandacht voor persoonlijke beschermingsmiddelen. PBM’s bieden bescherming door huid- en oogcontact met de stof te voorkomen en inademing te beperken. Veel gebruikte PBM’s in laboratoria en andere faciliteiten waar met chemicaliën wordt gewerkt, zijn chemisch bestendige handschoenen, veiligheidsbrillen en gelaatsschermen, pakken voor het hele lichaam, ademhalingsapparatuur en voetbedekkingen die het contact met de grond beperken. PBM’s vormen een belangrijk onderdeel van de chemische veiligheid omdat ze werknemers helpen beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën en stoffen. Als je met gevaarlijke chemicaliën werkt, moet je er zeker van zijn dat je de juiste PBM’s hebt. Er zijn veel verschillende soorten PBM’s die zijn ontworpen voor verschillende soorten gevaren. Zorg ervoor dat u weet welk type u nodig hebt en hoe u het correct moet gebruiken.

Chemicaliënbestendige handschoenen

Handschoenen zijn een belangrijk onderdeel van de chemische veiligheidsuitrusting. Ze beschermen de huid tegen contact met chemicaliën en voorkomen dat chemicaliën op andere delen van het lichaam terechtkomen. Er zijn verschillende soorten handschoenen, waaronder chemisch bestendige, vloeistofdichte en handschoenen voor algemeen gebruik. Chemisch bestendige handschoenen zijn speciaal ontworpen om te beschermen tegen sterke zuren, basen, oplosmiddelen, oliën en andere stoffen. Soms worden ze ook “chemicaliënbestendige” handschoenen genoemd, omdat ze zo ontworpen zijn dat chemicaliën niet door het materiaal kunnen dringen. Zij zijn echter niet ontworpen voor gebruik met fluorwaterstofzuur of geconcentreerde zuren. Als u met deze stoffen moet werken, hebt u speciale handschoenen nodig. Vloeistofdichte handschoenen zijn ontworpen om te beschermen tegen contact met vloeistoffen. Ze zijn niet ontworpen om tegen sterke chemische stoffen te beschermen. Handschoenen voor algemeen gebruik worden gebruikt voor milde chemicaliën en bieden bescherming tegen contact met vloeistoffen. Ze zijn niet bedoeld voor gebruik met sterke chemicaliën.

Laboratoriumjassen of -overhemden met knopen

Het is belangrijk om een overhemd of laboratoriumjas met knopen te dragen wanneer u met chemicaliën werkt. Knopen helpen voorkomen dat chemicaliën in direct contact komen met uw huid. Gebruik knopen die bedekt zijn met stof om u te beschermen tegen zuurbranden. Als u een laboratoriumjas draagt, zorg er dan voor dat het geen synthetisch materiaal is dat smelt onder sterke chemicaliën. Voor extra bescherming kunt u een gelaatsscherm of een veiligheidsbril dragen.

Schoeisel

Het is vooral belangrijk om beschermend schoeisel te dragen als u met chemicaliën werkt. Er zijn speciale overtrekken voor laarzen met een rubberen onderkant die bescherming biedt tegen sterke zuren. Het rubber biedt bescherming tegen zuren, alkaliën, hete stoffen en andere stoffen die op de grond kunnen liggen. Kies schoeisel dat zowel voetbescherming als chemische weerstand biedt. Niet alle laarzen en schoenen bieden bescherming tegen chemicaliën. Zorg ervoor dat u het juiste schoeisel kiest voor de chemicaliën waarmee u werkt. Als u met sterke zuren of alkaliën werkt, moet het schoeisel dat u kiest een chemicaliënbestendige onderkant hebben.

Conclusie

PBM’s vormen een belangrijk onderdeel van chemische veiligheid. Ze helpen werknemers te beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën en stoffen door contact met huid en ogen te voorkomen en inademing te beperken. Er zijn veel verschillende soorten PBM’s ontworpen om te beschermen tegen verschillende soorten gevaren. Zorg ervoor dat u weet welk type PBM u nodig hebt en hoe u ze correct gebruikt om veilig te blijven werken met chemicaliën.

Posted in: PPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*